Benetke

PROGRAM IZLETA V BENETKE Z LADJO DORA

 

Popeljite se na nepozaben enodnevni izlet v Benetke iz izbranega slovenskega ali hrvaškega pristanišča. Udobno vožnjo do najlepšega vodnega mesta na svetu bomo izkoristili za kratko predstavitev bogate zgodovine in se takoj po prihodu v Benetke podali raziskovati znamenitosti tega enkratnega mesta ob severozahodni jadranski obali.


Na carinskem pomolu izbranega pristanišča vas bo pričakala prijazna posadka ladje ter pospremila na krov, kjer se boste že pred odhodom lahko okrepčali z odlično kavico, prigrizkom ali osvežilno pijačo. ladja DORA v Piranu

Med plovbo do Benetk vam bodo izkušeni vodniki dali vpogled v zgodovino čudovitega mesta, razvoj ter propad republike "Serenissime" in razložili potek programa, ki nas čaka po prihodu. Ob vstopu v beneško laguno se vam bo odprl pogled na popolnoma drugačen svet kot ste ga navajeni.

Kanali nadomeščajo ulice, plovila pa avtomobile, tovornjake, avtobuse in vsa ostala cestna prevozna sredstva. Vsaka stavba igra pomembno vlogo v mozaiku tega bogatega mesta. Po 45-minutni vožnji skozi laguno boste pristali v pristanišču "San Basilio" predvidoma pred 11 uro. Po prihodu se boste odpravili do središča mesta, kjer sledi ogled trga Sv. Marka.

trg Sv. Marka v Benetkah

Preden zapustite ladjo preverite, če imate dovolj pijače s seboj, saj če se v mesto podate s skupino, vsako oddaljevanje lahko pomeni, da se boste izgubili... pa če cene na ladji še zdaleč niso tako zasoljene kot v mestu.

Pred prihodom v pristanišče San Basilio vam bodo vodniki ponudili možnost, da se (proti majhnem doplačilu) z ladjico popeljete kar se da hitro ter udobno do središča mesta ali se boste enostavno z enim od vodnikov sprehodili od pristanišča do trga Sv. Marka (približno 40 minut hoje). Vkolikor se boste odločili za ladijski prevoz do trga Sv. Marka, boste med plovbo videli dom Eltona Johna, cerkev "Il Redentore", hotel Danielli (v katerem so snemali drugo epizodo iz filmov James Bond - Iz Rusije z ljubeznijo) ter na koncu tudi veličasten vhod v Canale Grande.
 Po prihodu na trg Vam bodo vodniki pokazali vse znamenitosti na trgu kot so:

- stare ter nove prokuracije,

- Ala Napoleonica,

- zvonik,

- stolp z uro,

- Bazilika sv. Marka,

- Doževa palača,

- knjižnica,

- 2 granitna stolpa ter

- najbolj romantičen most v Benetkah: most vzdihljajev
 
most Rialto v Benetkah Canal Grande v Benetkah vožnja z gondolo po beneških kanalih

Po ogledu boste imeli prosto za sprehod do mosta Rialto, vendar vam svetujemo, da se prepustite predlogom vodikov in izkoristite sledeče možnosti (proti doplačilu):

- most Rialto v Benetkah

- organizirano kosilo v restavraciji v središču mesta,

- vožnjo z romantično beneško gondolo, s katero vas bo gondolier (ob kozarcu mrzle penine) popeljal po skrivnih kanalih ter

- motorni vodni taksi po glavnih kanalih mesta (Canal Grande). Vodni taksi ima poleg vožnje po glavnih kanalih tudi prednost, da vas po končani vožnji pripelje nazaj v pristanišče ter tako prihrani hojo od središča mesta do pristanišča, kjer vas čaka ladja za vrnitev v luko izhodišča.

 

Vse štiri možnosti lahko rezervirate pri vašem vodniku na ladji med jutranjo plovbo do Benetk.

Benetke boste zapustili ob 17:00*, se ponovno odpravili mimo središča mesta do otoka Lido, kjer vsako leto v septembru organizirajo filmski festival. Po izhodu iz lagune sledi še plovba čez Jadran. Za zabavo na poti nazaj vam bodo vodniki morda celo organizirali kratko loterijo z zanimivimi beneškimi spominki. Prihod v izhodiščno pristanišče je predviden v večernih urah (20:00).

*Točno uro odhoda preverite pri vodnikih, saj lahko zaradi organizacije prometa v Benetkah ladjarju dodelijo drugo uro odhoda.

 

Informativne cene zgoraj navedenih izletov na ladji DORA:

 

Prevoz z ladjo

iz pristanišča do trga sv. Marka

Kosilo v restavraciji s vključeno pijačo

Vožnja z gondolo s kozarcem penine

Vožnja z vodnim taxijem od trga sv. Marka do pristanišča

Paketna cena za vse zgoraj navedene storitve

Odrasli

10 €

20 €

25 €

25 €

80 € 72 €

Otroci do 12 let

5 €

20 €

15 €

15 €

55 € 50 €

Otroci do 4 let

0 €

20 €

15 €

0 €

35 € 30 €

 

Na ladji DORA so otroci več kot dobrodošli. Namesto klasičnih (50% popustov) smo kot znak, da so otroci posebaj dobrodošli pri nas pripravili posebne cene.

Otroci do 13.99 let plačajo samo 20 €

Otroci do 3.99 let plačajo samo 5 €


Cena 20 € velja na vseh vožnjah iz Pirana z ladjo DORA. Da bi bilo družinam lažje izračunati strošek izleta smo sestavili kratko rapredelnico s katero hitro pridete do končne cene. Otroške cene veljajo IZKLJUČNO ob spremstvu vsaj ene odrasle osebe. Za zaključene skupine otrok veljajo posebne cene objavljene tukaj.

 

 Vse spodaj navedene cene

so izražene v €

30.04 - 08.07

02.09 - 30.09

09.07 - 01.09

1 odrasel in 1 otrok

80

85

1 odrasel in 2 otroka 

 100

105

1 odrasel in 3 otroci

120

125

2 odrasla in 1 otrok

 140

150

2 odrasla in 2 otroka

 160

170

2 odrasla in 3 otroci 

 180

190

2 odrasla in 4 otroci

 200

210

3 odrasli in 1 otrok

 200

215

3 odrasli in 2 otroka

 220

235

3 odrasli in 3 otroci

 240

 255

     

Cena za odrasle:

(po osebi)

60

65

 Cena za otroke:

(do 13,99)

20

20

 Cena za otroke:

(do 3,99 let)

5

5