Akcija!
  • Bulgarija1
  • Bulgarija3
  • Bulgarija6

LAST MINUTE BOLGARIJA

890.00 830.00

ZADNJI 2 MESTI !!!

ODHOD: 13. maj 2019 | 7 dni | letalo 

1. dan: Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani ob 10.00. Ob 12.05 direkten polet letala Adria Airways s pristankom v SOFIJI ob 14.45 po lokalnem času. Sledi avtobusni prevoz v bolgarsko prestolnico in ogled mesta: cerkev sv. Aleksandra Nevskega, cerkev sv. Sofije, parlament, Batenbergov trg, spomenik osvoboditeljem. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja v muzejsko naselje KOPRIVŠČICA. Nekoč srce revolucije proti Turkom, danes očarljiv kraj s tlakovanimi ulicami, kamnitimi mostovi, z obnovljenimi cerkvami, muzeji in s hišami z rdečimi strehami. Nadaljevanje poti v »Dolino vrtnic« in v KAZANLUKU ogled muzeja vrtnic. Naslednji postanek v mestu TRYAVNA, s tipično arhitekturo z lesenimi rezbarijami v središču mesta. Vožnja v VELIKO TARNOVO. Večerja v hotelu in nočitev.

3. dan: Zajtrk, nato sledi ogled »mesta carjev«, enega najstarejših mest v Bolgariji. Osrednji del predstavlja grič Carevec z ruševinami carske palače in obzidjem. Popoldan ogled bližnje slikovite vasice ARBANASI z značilno arhitekturo. Nadaljevanje poti preko mesta Shumen do obale Črnega morja. Vožnja mimo Varne in znane plaže ZLATNI PJASCI do kraja BALCHIK. Ogled dvorca, zgrajenega za romunsko kraljico Marijo. Nastanitev na tem območju. Večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku ogled tretjega največjega bolgarskega mesta VARNE. Postanek pri pravoslavni katedrali, eni najbolj prepoznavnih podob mesta, in sprehod skozi mestno središče z ogledom ruševin rimskih term. Nadaljevanje poti na SONČNO OBALO in postanek v mestecu NESSEBAR, ki ga krasijo številne cerkvice iz različnih obdobij, danes spremenjene v muzeje, in ozke tlakovane ulice med starimi lesenimi hišami. Nastanitev v hotelu ob morju, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk in prosto dopoldne ob obali. Nato vožnja v notranjost države do drugega največjega bolgarskega mesta PLOVDIV. Nastanitev v hotelu. Možnost tradicionalne večerje s folkloro v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu.

6. dan: Po zajtrku ogled slikovitega mesta ob reki Marici: rimsko gledališče in stadion, etnografski muzej, cerkev sv. Konstantina & sv. Elene … Popoldanski obisk ene izmed vinskih kleti v okolici Plovdiva. Ogled in degustacija. Nadaljevanje vožnje v pogorje Pirin in prihod v BANSKO, smučarsko središče in izhodišče za pohodnike. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Zgoden zajtrk in takojšnja vožnja v pogorje Rila. Ogled znanega srednjeveškega samostana RILA, ki je pod zaščito Unesca. Ogled samostanskega kompleksa in cerkve. Še vožnja nazaj proti bolgarski prestolnici Sofiji in na letališče v Sofiji. Ob 15.30 direkten polet letala Adrie Airways s pristankom v Ljubljani ob 16.10 po lokalnem času. Zaključek potovanja.

CENA VKLJUČUJE:

  • polet Ljubljana–Sofija–Ljubljana,
  • 5 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC,
  • vse oglede po programu vključno z obiskom vinske kleti z degustacijo,
  • najem turističnega avtobusa v Bolgariji,
  • slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu. 

MOŽNA DOPLAČILA:
– za sobo 1/1 = 120 EUR,
– organiziran povratni transfer iz Maribora, Slovenske Bistrice in Celja do letališča = 35 EUR.

POPUSTI: 
– 10% popusta za otroka do 12. let na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima,
– 5% popusta za tretjo odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču.